Πίνακας με τίτλο “Pure” της Σοφίας Βλαχογιάννη

Ήταν βασίλισσα, αυτό της είχαν πει από μικρή. Κι εκείνη το είχε πιστέψει. Μέχρι τη μέρα που γνώρισε ένα αγόρι κι εκείνος της είπε ότι την αγαπάει. Βρέθηκε σε δύσκολη θέση, δεν ήταν βλέπεις του κύκλου της. Πάλεψε με τον εαυτό της όπως δεν είχε παλέψει ποτέ. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση και δεν ήξερε πώς, δεν το είχε ξανακάνει ποτέ στη ζωή της. Έπρεπε να μάθει να βλέπει τον κόσμο αλλιώς. «Τα μάτια μου…», φώναξε ένα βροχερό αυγουστιάτικο πρωινό, «Πρέπει τα μάτια μου να δουν τον κόσμο των άλλων!». Κι από τότε τα μάτια της άλλαξαν. Το ένα παρέμεινε γαλάζιο για να μπορεί να βλέπει σαν βασίλισσα. Το άλλο έγινε καστανό, για να μπορεί να βλέπει τον κόσμο όχι σαν βασίλισσα. Από τότε επέλεξε να ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους με διαφορετικές αποχρώσεις. Το μόνο κοινό ανάμεσά τους ήταν η αγάπη τού αγοριού και οι αγαπημένες της φράουλες. Το ίδιο φανταχτερά κόκκινες και στους δύο κόσμους, η απόχρωσή τους δεν άλλαζε, παρέμενε πάντοτε η ίδια ανεξάρτητα με το ποιο από τα δυο της μάτια έβλεπε η ψυχή της! Ίσως και η καρδιά της!

_

Ο πίνακας Pure είναι της εικαστικού Σοφίας Βλαχογιάννη

_

Από το άρθρο

Ήταν βασίλισσα, αυτό της είχαν πει από μικρή. Κι εκείνη το είχε πιστέψει. Μέχρι τη μέρα που γνώρισε ένα αγόρι κι εκείνος της είπε ότι την αγαπάει. Βρέθηκε σε δύσκολη θέση, δεν ήταν βλέπεις του κύκλου της. Πάλεψε με τον εαυτό της όπως δεν είχε παλέψει ποτέ. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση και δεν ήξερε […]

Διαβάστε κι αυτά

Η απλότητα της αλήθειας

Η απλότητα της αλήθειας

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι κοινωνίες είναι ευπρόσβλητες στην πόλωση, η δημιουργία και η διασπορά ψευδών ειδήσεων χρησιμεύει ως θεραπεία στις συστημικές αποτυχίες της πολιτικής.

Εξ εθισμού πολιτικοί;

Εξ εθισμού πολιτικοί;

Η άσκηση πολιτικής είτε για βιοπορισμό, είτε εξ εθισμού λόγω της ισχύος η οποία συνοδεύει de facto τις θέσεις ευθύνης, και η οποία ενδεχομένως να εκλαμβάνεται και ως προσωπική ισχύς και όχι ισχύς της θέσης ή του θεσμού, μπορεί να λειτουργήσει δυνητικά ως εξελικτική πέδη καθόσον μπορεί να στερήσει από τις θέσεις ευθύνης καινοτόμες και αξεθώριαστες πολιτικές ιδέες και πρακτικές ικανότερων ενδεχομένως πολιτικών προσώπων.