Ακολουθήστε με στο Facebook

Από το οπισθόφυλλο:

Η Ελένη γεννήθηκε σε κάποιο απόμακρο σημείο του Κόσμου. Ο πατέρας της ήταν ένας ήλιος, όπως ο Ήλιος που βλέπουμε εμείς οι άνθρωποι κάθε πρωί και που ζεσταίνει τον κόσμο και τις ψυχές μας. Τούτη η ηλιαχτίδα όμως, αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να ακολουθήσει την ευθύγραμμη πορεία του φωτός, όπως επιτάσσουν οι νόμοι της φύσης και του σύμπαντος, το δρόμο που άλλοι έχουν αποφασίσει για εκείνη. Μαζί με τους συνοδοιπόρους της θα ανακαλύψει σιγά σιγά τον κόσμο, ορατό κι αόρατο, και θα προσπαθήσει να ανατρέψει τη μοίρα της. Η περιπέτειά της, το ταξίδι της στον άπειρο χώρο του σύμπαντος γίνεται ένα ταξίδι αυτογνωσίας!

Κριτικές για την Ελένη:

Κώστας Θερμογιάννης | Ελένη. Γράφει ο Αντώνης Τσόκος στο Μονόκλ

Το συμπαντικό ταξίδι της Ελένης και οι αλληγορίες στο νέο παραμύθι του Θερμογιάννη. Γράφει ο Δήμος Χλωπτσιούδης στο tvxs.gr

Ελένη, του Κώστα Θερμογιάννη. Γράφει η Μάχη Τζουγανάκη

Το βιβλίο έχει εξαντληθεί από τον εκδοτικό οίκο και δεν είναι διαθέσιμο.

Από το άρθρο

Η Ελένη γεννήθηκε σε κάποιο απόμακρο σημείο του Κόσμου. Ο πατέρας της ήταν ένας ήλιος, όπως ο Ήλιος που βλέπουμε εμείς οι άνθρωποι κάθε πρωί και που ζεσταίνει τον κόσμο και τις ψυχές μας. Τούτη η ηλιαχτίδα όμως, αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να ακολουθήσει την ευθύγραμμη πορεία του φωτός, όπως επιτάσσουν οι νόμοι της φύσης και του σύμπαντος, το δρόμο που άλλοι έχουν αποφασίσει για εκείνη.

Διαβάστε κι αυτά

Βιβλία
Η εφεύρεση του Ανθρώπου
Η εφεύρεση του Ανθρώπου

Η εφεύρεση του Ανθρώπου

Στο βιβλίο αυτό είναι συγκεντρωμένα άρθρα μου τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το χρονικό διάστημα από το τέλος περίπου του 2016 μέχρι το τέλος του 2019.

Βιβλία
Ο δάσκαλος και ο καθρέφτης
Ο δάσκαλος και ο καθρέφτης

Ο δάσκαλος και ο καθρέφτης

Η συνείδηση όμως δεν περιορίζεται μόνο στη γνώση της ύπαρξης. Διαχέεται εντός της και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι κι οδηγός της. Άλλοτε δρα ως κινητήριος δύναμη, άλλοτε ως δικαστής κι άλλες φορές ως θεατής μιας ζωής που περνά και χάνεται ή που περνά και μένει.

Βιβλία
Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι
Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι

Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι

Ο Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι μαζί με την παρέα του περνάει όμορφα τον καιρό του κοντά στο βράχο με τις μικρές πεταλίδες. Το παραμύθι μιλάει για την αξία της φιλίας, για τη διαφορετικότητα αλλά και την αγάπη.

Βιβλία
Παράδρομος στο χρόνο
Παράδρομος στο χρόνο

Παράδρομος στο χρόνο

Το βαθύτερο σημείο στον ψυχισμό των ηρώων είναι και το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται η κάθε ιστορία προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τις πτυχές του ανθρώπινου χαρακτήρα. Ψυχαναγκαστικοί, ανέμελοι, σοβαροί και μετρημένοι, ψυχροί εγωιστές αλλά και πονεμένοι χαρακτήρες περνάνε τα μηνύματά τους μέσα στο φανταστικό κόσμο που ζωντανεύει σε κάθε μια από τις έξι ιστορίες.