Οι Στιγμές είναι ένα μικρό βιβλίο γεμάτο αγάπη! Δεκαοχτώ μικρά αφηγήματα, με το κάθε ένα να περιστρέφεται γύρω από την αγάπη, σε μια κάθε φορά από τις μορφές που μπορούμε να τη συναντήσουμε. Οι ιστορίες είναι αυτοτελής, γραμμένες με γλώσσα που σε ορισμένα σημεία θα εκπλήξουν τον αναγνώστη τους με την απλότητα αλλά και με τη γλαφυρότητά τους.

Δεν είναι σκόπιμο να ξεχωρίσουμε κάποια από τις ιστορίες, μιας κι όλες τους είναι αυτόνομες και ξεχωριστές υπάρξεις, η κάθε μία με τη δική της ταυτότητα. Αν όμως μας ζητούσε κάποιος να απομονώσουμε μια από αυτές, θα διαλέγαμε την ιστορία με τον τίτλο «Η κόκκινη ομπρέλα», η οποία είναι βαθιά ανθρώπινη κι εξόχως συγκινητική, η οποία μας γέμισε με έντονα συναισθήματα παρά το μικρό μέγεθός της. Η εν λόγω ιστορία ίσως και να ξεφεύγει λίγο από τις υπόλοιπες μιας και θίγει και ζητήματα που αφορούν στην οικογένεια αλλά και στις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν ειδικές ανάγκες.

Το βιβλίο έχει τη γνωστή εξαιρετική ποιότητα των εκδόσεων Γαβριηλίδη και παρά το μικρό του μέγεθος είναι ένα αξιόλογο δημιούργημα που αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη όλων μας. Σημειώνουμε πως εξαιρετική εντύπωση μας άφησε και το καλοσχεδιασμένο από τον Θάνο Γκιώνη εξώφυλλο. Περιμένουμε κι άλλα δείγματα γραφής από την Σάρα Κατερίνα Παπαδάκη!