Νύχτα, βροχή, ένας άντρας, μια γυναίκα και δυο διαφορετικές πορείες ζωής σε ώσμωση! Μια καλογραμμένη ιστορία με έντονα στοιχεία νουάρ που κινείται μέσα στη νύχτα, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Ένας μοναχικός συγγραφέας, ο Ανταίος, συναντά μια άγνωστη γυναίκα που δεν γνωρίζει το παρελθόν της, την Τέρρα, και μέσα από μια εξαιρετικά ατμοσφαιρική ιστόρηση, εξελίσσεται η πλοκή του μυθιστορήματος. Η βροχή συναντά τη μοναξιά και το παρελθόν συναντά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, με φόντο δύσκολες καταστάσεις που ξεκινούν από τα ναρκωτικά και τον υπόκοσμο και φτάνουν στον ψυχισμό των ηρώων που υπάρχουν στα βιβλία του Ανταίου. Ο Κώστας Σιμενός έκανε μια εξαιρετική επιλογή στο πρόσωπο του Ανταίου – συγγραφέα μιας κι έτσι  του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει για τον κόσμο που υπάρχει μέσα στο μυαλό των λογοτεχνών με τρόπο μοναδικό!

Δυο κόσμοι συναντώνται ένα βροχερό χειμωνιάτικο βράδυ και προσπαθούν να συνταιριάξουν τις παράλληλες πορείες τους σε μια δυναμική που ομολογουμένως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος συγγραφέας να περιγράψει σε ένα μυθιστόρημα, εκτός αν η πένα του ήταν δοκιμασμένη και σίγουρη! Πουθενά δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στην εξέλιξη της μυθοπλασίας, η οποία εξελίσσεται σταδιακά και ομαλά χωρίς να αφήνει κενά ή απορίες στον αναγνώστη, ενώ οι ήρωες είναι απολύτως ρεαλιστικοί, τόσο στην περιγραφή όσο και στον τρόπο με τον οποίο εκτίθενται οι σκέψεις τους. Δε θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστούμε πως πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία, πολύ έξυπνα δοσμένη και με πολύ μεγάλη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες ομοειδείς που έχουμε διαβάσει. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Κώστας Σιμενός είναι απλή χωρίς εξάρσεις αλλά καλοδουλεμένη και ρέουσα. Δεν κουράζει, αλλά αντιθέτως προκαλεί τον αναγνώστη να γυρίσει την επόμενη σελίδα μέχρι… να φτάσει στο τέλος που τον περιμένει ένα εξαιρετικό φινάλε!

Καταφύγιο στη βροχή, του Κώστα Σιμενού αποτελεί ένα από εκείνα τα βιβλία που θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα σε κάθε σοβαρό αναγνώστη που αγαπά τα μυθιστορήματα που εξελίσσονται σε περιβάλλον νουάρ και μάλιστα πολύ προσεγμένο και στην τελευταία του λεπτομέρεια! Η έκδοση συνολικά είναι περιποιημένη με την ΑΝΕΜΟΣ Εκδοτική να έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό σε επίπεδο τόσο τεχνικό όσο κι αισθητικό. Συνοψίζοντας τις σκέψεις μας γι’ αυτό το βιβλίο, θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα ξένα βιβλία με παρόμοια θεματολογία, κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε θετικά για το μέλλον. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο τόσο στον συγγραφέα όσο και στον εκδοτικό οίκο!